Erau căsătoriți de 30 de ani, dar soțul nu a văzut niciodată chipul soției! La bătrânețe i-a ridicat vălul de pe față, dar ce s-a întâmplat l-a distrus. Ce a văzut

Un bărbat a văzut chipul soției după 30 de ani de căsnicie, atunci când i-a ridicat vălul de pe față noaptea, în timp ce femeia dormea. Ce s-a întâmplat a doua zi a fost de-a dreptul uimitor, iar ceea ce a văzut l-a marcat pe viață.

Ce a văzut bărbatul după ce i-a ridicat vălul soției

După 30 de ani de căsnicie, bărbatul și-a făcut curaj și i-a ridicat vălul soției, noaptea, în timp ce aceasta dormea. Gestul făcut de bărbatul din Arabia Saudită este de condamnat pentru tradiția pe care aceștia o urmează, aceștia neavând voie să vadă chipul femeilor. Soția bărbatului, în vârstă de 50 de ani, urma o tradiție veche a orașului Khamis Mushayt care cerea ca femeile să poarte un văl negru tot timpul și în fața tuturor.

Însă, soțul, după 30 de ani, a fost curios să vadă ce se ascunde în fața vălului negru și a încercat, noaptea, în timp ce femeia dormea, să arunce o privire. Însă, gestul bărbatului s-a dovedit a fi o greșeală pe care o va regreta pentru tot restul vieții, deoarece soția s-a trezit furioasă și a cerut divorțul.

,,După toți acești ani, încearcă să îmi facă așa ceva!”, a spus femeia.

Femeia a mai spus că soțul a jurat că nu va mai face niciodată acest lucru, dar ea insistă să divorțeze, decizia ei fiind una definitivă.

Aceste cazuri nu sunt deloc puține, deși majoritatea femeilor din Arabia Saudită poartă vălul doar în public, nu și acasă, sunt câteva care respectă cu sfințenie o practică veche de ascundere totală. Bărbații mai curioși încearcă, însă, de secole întregi, să o încalce, dar acest gest presupune și asumarea consecințelor.

Ce simbolizează vălul islamic

Vălul islamic este un element ce ține de îmbrăcămintea feminină a femeilor musulmane, care au convingeri religioase foarte puternice.

În Coran, este subliniată importanța purtării vălului de către femeile islamice, astfel: „O, Profetule! Spune soaţelor tale şi copilelor tale şi femeilor dreptcredincioşilor să se învelească în jilbaburile lor, căci astfel vor fi mai bine distinse să fie cunoscute şi să nu li se pricinuiască necazuri!„( Coran, Sura 33, Versetul 59, cunoscut şi sub numele de „Versetul Vălului” pentru femei).

Mai mult, într-o notă de subsol din Coran este specificat faptul că ,,jilbabul este un veşmânt cu care se acoperă întreg corpul, cu excepţia palmelor şi a feţei”.

În Cartea Sfântă este adusă în discuție acoperirea totală a femeii și interdicția de a-i vedea chipul, însă doar în cazu soțiilor Proetului Mahomed, întemeietorul Islamului: „Iar dacă le rugaţi pe ele pentru un lucru, atunci rugaţi-le de după o perdea. Aceasta este mai curat pentru inimile voastre şi pentru inimile lor.” (Sura Al-Ahzab, versetul 53)potrivit redactia.ro

O scurtă rugăminte...

Prietenii te roagă să distribui știrea pe Facebook!
Îți multumim frumos!
Închide mesajul
This window will automatically close in 30 seconds