ULTIMA ORA! Premierul Florin Cîțu, anunț de ultim moment despre noi relaxări. Putem scăpa de mască la 1 august

Premierul Florin Cîțu a făcut scurte declarații de presă, marți dimineața, în fața Palatului Victoria. El le-a mulțumit românilor pentru modul în care s-au comportat în minivacanța de Paște și a constatat că rata de pozitivitare a scăzut peste tot în țară sub 3 la mie. “Se vede că ceea ce am făcut până acum am făcut bine”, a declarat premierul.

Prim-ministrul Florin Cîțu a vorbit despre o serie de beneficii pe care le vor avea persoanele vaccinate, iar termenul lansat de premier pentru renunțarea la mască în spațiile publice este 1 august.

“Ați văzut că și în Israel s-a renunțat la mască abia după ce s-a ajuns la aproape 60% persoane vaccinate”, a spus premierul.
“Este clar că putem vorbi despre fără mască pe plajă, de exemplu. Fără mască, dacă mergem la munte în drumeţie, putem să mergem fără mască.Dar putem să vorbim şi de lucruri sau de facilităţi pentru persoane vaccinate. Putem să vorbim, de exemplu, de restaurante, care pot să ajungă la capacitate de 100% cu persoane vaccinate, la interior. Sau hoteluri, pe litoral, cu capacitate de 100% cu persoane vaccinate”, a mai declarat premierul Florin Cîțu.

Potrivit șefului Guvernului, vor exista evenimente private care pot fi deschise doar pentru persoane vaccinate şi alte măsuri asemănătoare.”Vom avea aceste evenimente pilot în Bucureşti şi Cluj, dar eu sunt sigur că rezultatele vor fi bune şi putem să ne gândim la astfel de evenimente”, a precizat Cîțu.

Termenul promis pentru renunțarea la masca de protecție- 1 august
În ce priveşte renunţarea la purtarea măştii în aer liber, Cîţu a declarat că acest lucru ar putea fi luat în calcul după 1 august. “Deocamdată nu. Aş aştepta 1 august pentru acest lucru, depinde de cum evoluează lucrurile. Ați văzut că și în Israel s-a renunțat la mască după ce s-a ajuns la 60% aproape, persoane vaccinate”, a spus premierul.

Florin Cîţu a insistat din nou pe importanţa vaccinării, în vederea introducerii unor noi măsuri de relaxare începând cu 1 iunie.

Raed Arafat, avertisment după măsurile de relaxare. “În alte țări a fost o catastrofă”
Secretarul de stat din MAI, Raed Arafat a vorbit luni seara despre ce măsuri se vor lua după relaxarea de Paşte. Șeful Departamentului Situațiilor de Urgență (DSU) îi avertizează pe români că o relaxare prea mare ar putea avea efect de bumerang. Raed Arafat consideră că consideră că relaxarea restricțiilor anti-coronavirus ar putea duce la o nouă creștere a cazurilor de infectare, iar impactul se va putea vedea peste 14 zile.

„Au fost țări care au crezut prea devreme că totul e ok și s-au întors să se confrunte cu o catastrofă, adică trebuie să fim precauți, atenți ”, a atras atenția șeful DSU la un post TV. scrie kanald.ro

O scurtă rugăminte...

Prietenii te roagă să distribui știrea pe Facebook!
Îți multumim frumos!
Închide mesajul
This window will automatically close in 30 seconds