ULTIMA ORA! Veste importantă pentru toți elevii. Schimbare radicală de săptămâna viitoare

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a venit cu precizări importante pentru elevii care încă își desfășoară cursurile online. Vezi mai jos ce se schimbă de săptămâna viitoare.

Dacă vineri rata de infectare va fi mai mică de 1 la mie, atunci școlile din localitățile cu această rată vor funcționa cu

prezență fizică în săptămâna 17 – 21 mai, a declarat ministrul Educației, pentru Edupedu.ro. “Referința e ziua de vineri pentru toată săptămâna următoare”, a precizat Sorin Cîmpeanu, după ce și Capitala a trecut sub pragul de 1,5 cazuri de COVID la mie.

Ministrul Educației: Referința e ziua de vineri pentru toată săptămâna următoare

“Dacă școlile sunt în localități unde rata de infectare e mai mică de 1 la mie vineri, 14 mai, atunci vor funcționa cu prezență fizică în săptămâna 17 – 21 mai. Pe 21 mai iar ne uităm“, a precizat marți Sorin Cîmpeanu.

Ratade infectare cu noul coronavirus nu depășește marți 1,5 în niciun județ din România. Cel mai mare indice COVID-19 este în București, Capitala având o incidență de 1,49 a cazurilor la mia de locuitori în ultimele 14 zile. În 30 de județe rata de infectare este sub 1.

Cu câteva zile înainte de începerea școlii, Sorin Cîmpeanu a anunțat că testele rapide din salivă pentru depistarea cazurilor de Covid nu vor mai ajunge, încele din urmă, în școli.

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a declarat în cadrul unei emisiuni TV, faptul că a înțeles, dintr-o informare a Institutului Național de Sănătate Publică, de ce aceste teste rapide COVID-19 sunt irelevante și de ce folosirea lor ar provoca încurcături în evidența zilnică a noilor infectări.

Cu scurt timp în urmă, Sorin Cîmpeanu susținuse înlocuirea testelor cu exudat faringian deoarece părinții refuză folosirea lor, pe motiv că ar fi invazive.

“Trebuiesă recunosc, chiar dacă am fost un susținător foarte determinat pentru utilizarea oricăror mijloace de testare în școli, în urmă materialului trimis de la INSP, testele noninvazive ar trebui să fie confirmate prin teste antigen rapide, prin teste invazive, mai apoi validate prin PCR.”, a precizat Sorin Cîmpeanu în cadrul emisiunii TV.

Testele rapide COVID-19 nu pot fi luate în calcul nivelul calculului ratei de infectare generală cu noul virus.

Dacă s-ar fi făcut aceste teste COVID în școli, ar fi creat o confuzie

”Înțeleg că acest lucru ar îngreuna procesul, coroborat cu faptul că aceste teste noninvazive conform metodologiei care nu prevede posibilitatea de a contabiliza la nivelul ratei de infectare generală rezultatele confirmate prin teste noninvazive, faptul că aceste teste de

salivă nu ar fi contabilizate în calcului ratei de infectare – și știm câte discuții au fost pe modalitatea de calcul a ratei de infectare

– sunt nevoit să recunosc că ar putea să genereze o confuzie lanivelul calculului ratei de infectare”, a mai declarat Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu. scrie kanald.ro

O scurtă rugăminte...

Prietenii te roagă să distribui știrea pe Facebook!
Îți multumim frumos!
Închide mesajul
This window will automatically close in 30 seconds