Tichete sociale de 180 lei pe lună. Legea a fost promulgată! Cine beneficiază:

Veste bună pentru persoanele defavorizate din România. Klaus Iohannis a promulgat legea prin care acestea primesc tichete sociale pentru mese calde. Este vorba despre aprobarea Ordonanței de urgență 115/2020.

Tichete sociale pentru mese calde
Legea privind acordarea de tichete sociale pentru mese calde îi vizează pe românii cu vârste peste 75 de ani, care au venituri la nivelul indemnizației sociale, precum și pe cei care nu au adăpost. Tichetele care sunt pe suport electronic, au o valoare de 180 de lei pe lună. Banii pentru susținerea acestui ajutor sunt din fonduri externe nerambursabile.

Actul normativ prevede ca:

Începând cu data intrării în vigoare a prezentei ordonanţe de urgenţă se aprobă Schema naţională de sprijin pentru persoanele vârstnice şi pentru persoanele fără adăpost, prin acordarea de tichete sociale pe suport electronic pentru mese calde. Destinatarii finali sunt: a) persoanele care au venituri la nivelul indemnizaţiei sociale pentru pensionari, în vârstă de 75 de ani împliniţi sau peste această vârstă; b) persoane/familii fără adăpost, inclusiv persoanele/familiile care au fost evacuate şi familiile cu copii care nu au domiciliu stabil, mai ales cele monoparentale.

Aceste tichete sociale nu pot fi preschimbate în numerar și se folosesc doar pe teritoriul țării noastre. Pentru bătrânii care nu se pot deplasa, mesele calde vor fi livrate la domiciliul acestora, prin serviciile publice de asistență socială.

Mai facem precizarea că valoarea nominală a tichetului este de 180 lei/lună. Ea se va actualiza prin hotărâre de guvern cu cel puţin 90 zile înainte de a se încheia anul calendaristic, pentru anul calendaristic următor.

Acordarea tichetelor se face de către Ministerul Fondurilor Europene, prin structura de specialitate. Contravaloarea tichetului social pe suport electronic reprezintă venit neimpozabil, conform Codului fiscal.

De asemenea, banii pentru aceste tichete sociale vin prin Programul operaţional POAD 2014-2020 şi se decontează, în limita bugetului disponibil pentru această măsură, în conformitate cu regulile de eligibilitate POAD.

O scurtă rugăminte...

Prietenii te roagă să distribui știrea pe Facebook!
Îți multumim frumos!
Închide mesajul
This window will automatically close in 30 seconds