Vaccinarea anti-Covid a adolescenților începe de mâine. Florin Cîțu: „Îi încurajez pe părinți să ia cea mai bună decizie pentru copiii lor”

Vaccinarea anti-Covid a adolescenților cu vârste cuprinse între 12 – 15 ani va fi posibilă începând de marți, a anunțat premierul Florin Cîțu, la inaugurarea Programului Naţional de Suport “Din grijă pentru copii”.

Vaccinarea adolescenților împotriva COVID-19, cu vârste cuprinse între 12 – 15 ani, va fi posibilă începând de marți, a anunțat premierul Florin Cîțu, la inaugurarea Programului Naţional de Suport „Din grijă pentru copii”.

Vaccinarea adolescenților, posibilă de pe 1 iunie. „Îi încurajez pe părinţi să ia cea mai bună decizie pentru copiii lor”, a transmis premierul. Acesta a adăugat că „este nevoie de cât mai multe persoane vaccinate pentru a trece de pandemie”.
„În această pandemie, copiii au suferit foarte mult, au fost izolaţi (…) şi a fost foarte greu să le explicăm de fiecare dată de ce. De aici a venit idea acestui program”, a explicat premierul.

Premierul a vorbit despre vaccinarea adolescenţilor şi a îndemnat părinţii să ia cea mai bună decizie pentru ei.

„Avem o campanie de vaccinare în derulare şi, de mâine, putem să vaccinăm şi adolescneţii. Îi încurajez pe părinţi să ia cea mai bună decizie pentru copiii lor. Trebuie să înţelegem că este nevoie de cât mai multe personae vaccinate pentru a trece de pandemie”, a mai spus premierul.

Guvernul României lansează, luni, Programul Naţional de Suport destinat copiilor în contextul pandemiei de COVID-19 – „Din grijă pentru copii”. Scopul programului este să analizeze efectele pandemiei COVID-19 asupra copiilor în plan psiho-emoţional, dar şi în raport cu riscurile de siguranţă online şi violenţa domestică.

Programul va fi structurat pe două arii de intervenţie: inteligenţă emoţională – managementul emoţiilor şi siguranţa copiilor şi va fi coordonat de consilierul de stat din Cancelaria premierului Mădălina Turza.

La evenimentul de luni participă premierul Florin Cîţu, ministrul Muncii, Raluca Turcan, Mădălina Turza, consilier de stat, reprezentanţi ai Ministerului Sănătăţii, Ministerului Afacerilor Interne,

Ministerul Finanţelor Publice, Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, organizaţii profesionale, reprezentanţi ai autorităţilor locale, organizaţii internaţionale şi reprezentanţi cu expertiză în domeniu de la nivelul societăţii civile. scrie romaniatv