Ninge in Romania la inceput de Iunie.

Ninge in Romania la inceput de Iunie.  Drumarii din Romania deszapezesc o sosea importanta a tarii la inceput de iunie. Ploaia din ultima perioada s-a transformat in zapada si a acoperit un drum ce ar trebui sa fie redeschis la finalul acestei luni.

A nins foarte mult in ultimele zile pe Transalpina. Circulatia pe DN 67 C, intre Ranca si Obarsia Lotrului, este inchisa pentru moment, iar autoritatile vor sa redeschida traficul pana la finalul lunii iunie. Mai mult, in unele locuri, stratul de zapada depaseste chiar patru metri.

Anuntul DRDP Craiova

“Chiar daca pe Transalpina, la peste 1900 de metri altitudine, ploaia s-a transformat in ninsoare, lucrarile de deszapezire continua”, au spus reprezentantii DRDP Craiova, pe pagina de Facebook, unde au publicat si imagini care surprind ninsoarea de la munte.

Lucrari de deszapezire pentru redeschiderea soselei

“In perioada urmatoare, imediat ce vremea va permite, vor incepe lucrarile de refacere a parapetelui afectat de avalansele din timpul iernii, avalanse care au antrenat pietre de mari dimensiuni pe partea carosabila”, a se mai specifica in comunicatul transmis de Directia Regionala de Drumuri si Poduri Craiova.

Transalpina nu este singura zona in care a nins. S-a intamplat si in Apuseni, unde zapada a cazut din abundenta la cota 1.655.

Cod portocaliu de ploi abundente pe litoral

Codul portocaliu a intrat in vigoare la ora 10.00 si va fi valabil pana miercuri, la aceeasi ora.

In judetele Tulcea, Constanta si in zona de munte a judetelor Brasov, Sibiu, Valcea, Arges, Dambovita si Prahova va ploua abundent, iar cantitatile de apa vor depasi 40 – 50 l/mp si izolat peste 70 l/mp.

Pe litoral, vantul va sufla cu viteze de 55 – 70 km/h.

O scurtă rugăminte...

Prietenii te roagă să distribui știrea pe Facebook!
Îți multumim frumos!
Închide mesajul
This window will automatically close in 30 seconds