VEȘTI BUNE PENTRU ROMÂNI! PENSIILE CARE CRESC MASIV! ANUNȚUL RALUCĂI TURCAN:

În ultima perioadă se vorbește tot mai mult despre pensii. Pensionarea este un subiect important pentru români, având în vedere că au avut loc o mulțime de schimbări în ultima perioadă în acest domeniu. Raluca Turcan, ministrul Muncii, vine acum cu noutăți și ne spune ce pensii vor crește.

Raluca Turcan a anunțat că mai multe pensii vor crește în următoarea perioadă. Milioane de dosare de pensii au fost introduse în sistem computerizat, ceea ce favorizează mai multe persoane să aibă parte de o pensie mai mare. În principal, autoritățile responsabile se vor ocupa de recalculări și urmăresc mărirea, în special, a pensiilor mici.

”Evident că vor fi pensii care se vor modifica. Principiul pe care noi îl aplicăm va conduce ca ulterior procesului de recalculare să crească mult mai mult pensiile mici care acum au un nivel mic pentru că oamenii au beneficiat de factori de contributivitate.

Un număr de 301.000 de dosare au fost introduse deja în baza de date. Toate cele 5 milioane de dosare de pensii trebuie introduse în sistem digital. Fiecare va putea să-și acceseze propriul dosar de pensie.”, a spus Turcan.

În ceea ce privește data la care acest proces de recalculare a peste 5 milioane de pensii se va încheia, iar unele pensii mici vor crește cel mai mult, ministrul Turcan a spus că aceasta va fi, cel mai probabil, începutul anului 2023. La finalul anului 2022 speră că va fi aprobat proiectul, iar anul 2023 ne va găsi cu o pensie mai mare.

Raluca Turcan: Nu poate fi eliminată pensionarea anticipată
Ministrul Muncii, Raluca Turcan, a făcut mai multe lămuriri în ceea ce privește pensiile. Astfel, ea a declarat că pensionarea anticipată nu poate fi eliminată, doar că este nevoie de “un pic de curățenie în privința pensionărilor anticipate”, pentru că par a fi acolo ceva nereguli.

Oficialul din Guvern a spus că inspectoratele teritoriale de muncă vor face mai multe verificări în rândul angajatorilor care fac solicitări să intre în condiții de muncă speciale sau deosebite, pentru a se asigura că aceștia chiar trebuie să beneficieze de acest avantaj.

„Nu poate fi eliminată pensionarea anticipată. Există peste tot în lume. Întrebarea este cum au acces oamenii la pensionare anticipată. O să lansăm în curând o campanie prin care inspectoratele teritoriale de muncă să facă o verificare temeinică la angajatorii economici care din diferite motive fac solicitări să intre în condiții de muncă speciale sau deosebite, ceea ce duce la accesarea unor grupe de muncă și implicit pensionarea anticipată.”, a explicat Turcan.

Ministrul Muncii a spus că nu va crește vârsta de pensionare decât pentru cei care doresc acest lucru, și nici stagiul minim de cotizare. Pe de altă parte, fostul premier, Ludovic Orban, a discutat că autpritățile discută despre creșterea vârstei de pensionare și a stagiului minim de cotizare pentru pensie, dar că nu s-a luat o decizie pe aceste subiecte și că se urmărește situația din alte state.

Author: femina

O scurtă rugăminte...

Prietenii te roagă să distribui știrea pe Facebook!
Îți multumim frumos!
Închide mesajul
This window will automatically close in 30 seconds