ULTIMA ORA! Carantină obligatorie pentru 14 zile: Lista galbenă a fost actualizată!

Lista galbenă a fost actualizată vineri, 4 iunie 2021! Cine trebuie să stea în carantină pentru 14 zile la întoarcerea în România?

Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă a adoptat o hotărâre prin care a fost modificată lista statelor clasificate în cele trei zone (verde, galbenă, roşie), în conformitate cu incidenţa actualizată la nivel mondial.Pe lista roşie se regăsesc 23 de ţări. În schimb, numărul statelor aflate pe lista galbenă a scăzut la 24.

Marea Britanie a trecut pe lista roşie, din cauza circulaţiei unei tulpini COVID-19 cu transmitere mai ridicată. Cipru, Croaţia şi Turcia se află acum printre statele intrate pe lista verde.

“Se aprobă clasificarea ţărilor/teritoriilor în funcţie de rata de incidenţă cumulată, în vederea stabilirii persoanelor care sosesc în România din acestea şi cu privire la care se instituie măsura carantinei, prevăzută în anexă la prezenta hotărâre”, se arată în hotărâreanr. 37 a CNSU.

Marea Britanie a intrat pe lista roşie
Marea Britanie a trecut de pe lista galbenă pe cea roşie. Pe lista roşie au trecut şi Bolivia, Sint Maarten.

Cipru, Croaţia, Luxemburg, Turcia, Elveţia, Canada au trecut pe lista verde.

Astfel, sunt 23 de state pe lista roşie, iar pe lista galbenă sunt 24 de ţări.

Anterior, pe lista galbenă se regăseau 28 de ţări.

Țările din zona roșie
Carantina este obligatorie şi pentru cei care prezintă un test COVID-19 negativ. Persoanele vaccinate nu sunt obligate să stea în carantină. Maldive,Seychelles,Bahrain,Uruguay,Argentina,Costa Rica,Paraguay,Columbia,Trinidad și Tobago,Chile,Suriname,Brazilia,Kuweit,Capul Verde,Nepal,Georgia,Franța,Bolivia,Sint Maarten,India,Africa de Sud,MareaBritanie

Țările din zona galbenă
Persoanele care se întorc din aceste ţări nu sunt obligate să intre în carantină dacă prezintă un test COVID-19 negativ sau dacă sunt vaccinate. Malaezia,Andorra,Olanda,Letonia,Mongolia,Belgia,Danemarca,Emiratele Arabe Unite,Suedia,Grecia,Puerto Rico,Oman,Guyana,Slovenia,Peru,Sri Lanka,Timorul deEst,Bahamas,Iran,Belarus,Botswana,Estonia,Panama,Cuba

Țările din zona verde
Persoanele care ajung în România din statele aflate în zona verde nu stau în carantină şi nu trebuie să prezinte un test COVID-19 negativ.

O scurtă rugăminte...

Prietenii te roagă să distribui știrea pe Facebook!
Îți multumim frumos!
Închide mesajul
This window will automatically close in 30 seconds