Vesti noi de la Bill Gates: Lumea va reveni “complet la normal” pana la sfarsitul anului 2022

Vesti noi. Bill Gates, fondatorul Microsoft, spune ca este posibil sa revenim la normal pana la sfarsitul anului 2022, cand numarul cazurilor de coronavirus poate fi redus foarte mult. De asemenea, filantropul american a avertizat ca pregatirea pentru viitoarele pandemii ar trebui sa devina o “prioritate absoluta”.

Miliardarul Bill Gates spune ca revenirea la normalitate ar putea fi posibila pana la sfarsitul anului 2022, pe masura ce vaccinurile impotriva noului coronavirus devin din ce in ce mai disponibile.

Gates a mentionat ca numarul mare de persoane vaccinate din state dezvoltate, precum Marea Britanie si Statele Unite, ajuta la eliberarea dozelor pentru a fi disponibile si pentru alte state, scrie Sky News

Bill Gates mai spune ca pandemia de COVID-19 sa fie combatuta total pana anul viitor, dar are speranta ca numarul persoanelor infectate va fi redus la unul „foarte mic” pana la sfarsitul anului 2022.

„Exista inca cateva intrebari cu privire la cat de amplu se va folosi vaccinul Johnson & Johnson, daca este acceptat, ar fi foarte benefic, dar unele dintre tarile bogate, inclusiv SUA si Marea Britanie, chiar si in aceasta vara vor ajunge la niveluri ridicate de vaccinare si asta va permite sa fie primite vaccinuri in intreaga lume la sfarsitul anului 2021 si pana in 2022 si astfel, nu vom fi eradicat aceasta boala, dar vom putea sa o reducem la un numar foarte mic pana la sfarsit din 2022”, a declarat Bill Gates, potrivit sursei citate mai sus.

Filantropul american a mentionat ca exista un dezechilibru la nivel mondial. In timp ce campania de vaccinare este destul de avansata in tarile dezvoltate, sunt state in care epidemia este destul de severa si unde vaccinurile vor putea ajunge abia in trei-patru luni.

„Faptul ca acum vaccinam tinerii sub 30 de ani in Marea Britanie si SUA si nu avem toti cei de peste 60 de ani din Brazilia si Africa de Sud vaccinati nu este corect, dar in termen de trei sau patru luni, vaccinurile va ajunge la toate tarile care au o epidemie foarte severa”, a mai deslarat Bill Gates.

In acelasi interviu, Bill Gates a spus ca pregatire pentru viitoarele pandemii ar trebui sa fie o „prioritate absoluta”, subliniind ca este ingrijorat de faptul ca actuala pandemie va fi uitata, cum s-a intamplat in cazul pandemiei de Ebola.

O scurtă rugăminte...

Prietenii te roagă să distribui știrea pe Facebook!
Îți multumim frumos!
Închide mesajul
This window will automatically close in 30 seconds