Se fac angajări la Poliție din sursă externă. Ce condiții trebuie să îndeplinești

Ministrul de Interne, Lucian Bode, a precizat că săptămâna viitoare se va anunța calendarul unor concursuri pentru ocuparea funcţiilor de conducere în toate structurile MAI și inclusiv concursuri pentru angajări din sursă externă, pentru care nu este nevoie de o școală de specialitate. Iată ce condiții sunt necesare pentru a lucra în poliție fără o școală de subofițeri sau academia de ofițeri!

Se fac angajări la Poliție din sursă externă. Ce condiții trebuie să îndeplinești
Anunț important din partea ministrului MAI, Lucian Bode, pentru persoanele care-și doresc să lucreze în Poliție, fără a avea o școală de specialitate. În perioada imediat următoare se vor organiza concursuri în acest sens, iar săptămâna viitoare va fi anunțat un calendar al lor. De asemenea, se vor pune la dispoziție concursuri mai ales pentru cei cu pregătire în domeniu, pentru ocuparea funcțiilor de conducere în toate structurile MAI. Lucian Bode a precizat faptul că se va decurge la un astfel de demers din cauză că ”doar în Poliţia Română, din 4.800 de posturi de conducere, 1.380 sunt împuterniciţi”.

„Faptul că, doar în Poliţia Română, din 4.800 de posturi de conducere, 1.380 sunt împuterniciţi arată că este nevoie urgent ca această procedură să înceapă. Vorbim de peste 30% din posturi. La nivelul IGSU concursurile se derulează pentru 37 de posturi de conducere. Pentru IGPR, IGPF, IGAV, pentru DGPI şi DGA am primit în această săptămână o propunere de calendar, pe etape, pe care fiecare inspector general, şef de structură le are (…) Organizarea de concursuri şi ocuparea poziţiilor în urma unor concursuri transparente (…) este preocuparea noastră şi aşa se va întâmpla, începând cu săptămâna viitoar”, a declarat, vineri, la Zalău, Lucian Bode, relatează Adevărul.

Totodată, ministrul a spus că în ultimii cinci ani, peste 30.000 de persoane au plecat din sistem, din cauza pensionărilor și a numătului insuficient de locuri în școlile de Poliție. Drept urmare, se vor crește locurile, la 2.400 la nivel naţional, se vor organiza concursuri pentru promovarea unor subofiţeri la statutul de ofiţeri,  dar se vor face și  angajări din sursă externă pentru posturile unde nu este nevoie de o şcoală de specialitate.

„Vrem să creştem numărul de locuri în şcolile de poliţie şi, nu în ultimul rând, vrem să trecem şi la încadrarea din sursă externă”, a subliniat Lucian Bode, la Digi 24.

Pentru a lucra astfel în poliție este nevoie în primul rând de cetățenie română, vârsta minimă 18 ani, să nu fi avut în trecut probleme cu legea, fără tatuaje, studii corespunzătoare cerinţelor postului, să fiți apți medical, atât fizic, cât și psihic. Iată mai jos lista integrală. Sursa isuteleorman.potrivit redactia.ro

O scurtă rugăminte...

Prietenii te roagă să distribui știrea pe Facebook!
Îți multumim frumos!
Închide mesajul
This window will automatically close in 30 seconds