Vestea momentului pentru PENSIONARI! Se schimbă din 2022. Raluca Turcan a făcut anunțul

Este vestea momentului pentru pensionari. Legea pensiilor va suferi schimbări din 2022. Raluca Turcan a făcut anunțul care vizează pe toată lumea.

După cum a anunțat ministrul Muncii, în 2022 vom avea parte de o nouă lege a pensiilor, dar asta se va întâmpla, cel mai probabil, spre sfârșitul anului. Totodată, Raluca Turcan a mai precizat că până la finalul anului 2023 va fi gata procesul de digitalizare a sistemului de pensii.

Noua lege a pensiilor din 2022
Ministrul Muncii a anunțat că până la finalul anului 2022, în România va intra în vigoare noua lege a pensiilor, care va veni cu schimbări majore pentru români. De asemenea, Raluca Turcan își dorește ca noua lege a pensiilor să rămâna valabilă, fără alte modificări, mult timp de acum înainte, și să nu mai existe schimbări de la an la an, așa cum s-a întâmplat în țara noastră până acum.

Potrivit acesteia, legea pensiilor, cu recalcularea pensiilor, va fi gata la finalul anului 2022. Pensiile românilor vor fi recalculate în funcție de indicele de corecție.

”Formula de calcul va aduce o predictibilitate în privința calculării pensiilor pe termen lung, astfel încât orice majorare de pensie să fie scoasă din pixul politicienilor. Ani la rând, milioane de pensionari au fost amăgiți cu creșteri spectaculoase de pensii, cele mai multe nesustenabile”, a spus Raluca Turcan.

De asemenea, în ceea ce privește stagiul de cotizare, ministrul spune că este important ca acesta să rămână la 15 ani, cel puțin, și asta pentru că în România sunt 930.000 de beneficiari de pensie minimă socială de 800 de lei, care, pentru a fi accesată, necesită un stagiu de cotizare de cel puțin 15 ani.

Sistemul de digitalizare a pensiilor va fi gata până la sfârșitul anului 2023

După cum a precizat Raluca Turcan, procesul de digitalizare a sistemului de pensii va fi gata până la finalul anului 2023. Prin intermediul Planului Național de Redresare și Reziliență, vor fi alocați bani pentru îmbunătățirea procesului de digitalizare.

De asemenea, în 2022 se vor produce schimbări și cu privire la alocațiile copiilor din România.

Potrivit calendarului majorărilor, alocațiile vor fi mărite de la 1 ianurarie. scrie kanald.ro

O scurtă rugăminte...

Prietenii te roagă să distribui știrea pe Facebook!
Îți multumim frumos!
Închide mesajul
This window will automatically close in 30 seconds