Lista tarilor cu risc epidemiologic a fost actualizata. Cei care vin din aceste tari intra in carantina

Comitetul National pentru Situatii de Urgenta(CNSU) a publicat lista actualizata a tarilor cu risc epidemiologic. Astfel, Turcia, SUA si Muntenegru intra in zona rosie, in timp ce Olanda si Malta intra in zona galbena. Grecia ramane in continuare pe lista rosie.

Lista statelor cu risc epidemiologic publicata de CNSU va intra in vigoare incepand cu data de 15 august.

Principalele modificari survenite dupa actualizarea listei tarilor/teritoriilor de risc epidemiologic ridicat:

in zona rosie au intrat: Turcia, Muntenegru, Statele Unite ale Americii, Israel, Maroc, Puerto Rico, Costa Rica si Sint Maarten;

– din zona rosie, in urma scaderii incidentei: Olanda, Malta, Kuweit si Panama;

– din zona verde, in urma cresterii incidentei: Estonia, Lituania, San Marino, Finlanda, Groenlanda, Mexic, Sri Lanka, Liban, Dominica, Bermuda si Saint Lucia;
in zona verde au intrat: Luxemburg, Oman si Zimbabwe.
Daca tara din care vine persoana respectiva este in zona galbena, persoana nu intra in carantina daca este vaccinata sau prezinta un test PCR, nu mai vechi de 72 de ore. Daca este din zona rosie, fie persoana este vaccinata, fie intra in carantina. Testul nu mai scuteste de carantina.

Masura carantinei se aplica pentru 14 zile, dar ramane valabila si prevederea potrivit careia daca o persoana carantinata face un test COVID-19 in a opta zi de carantina si rezultatul e negativ poate iesi din carantina in a zecea zi.

Sunt scutiti de carantina copiii sub 3 ani, fara conditii, si cei cu varste intre 3 si 16 ani, daca au un test COVID negativ.

Aici aveti Lista tarilor cu risc epidemiologic.

In plus, sunt scutiti de carantina cei care stau mai putin de 3 zile pe teritoriul Romaniei.

O scurtă rugăminte...

Prietenii te roagă să distribui știrea pe Facebook!
Îți multumim frumos!
Închide mesajul
This window will automatically close in 30 seconds