ULTIMA ORA! Cum va arăta valul 4 al pandemiei COVID și când să ne așteptăm la el. Anunțul făcut de Valeriu Gheorghiță

Valeriu Gheorghiță atrage atenția că pandemia COVID-19 e departe de a se fi încheiat. Un al patrulea val al pandemiei este inevitabil.

Coordonatorul campaniei naţionale de vaccinare, Valeriu Gheorghiţă, a dezvăluit că dacă nu crește rata vaccinării, numărul de persoane vaccinate, va fi foarte greu să evităm mai târziu o creştere a numărului de cazuri.

Valeriu Gheorghiță, declaații despre valul 4
Valeriu Gheorghiță a vorbit miercuri seară, în cadrul unei televiziuni, despre valul 4 pandemic. Coordonatorul campaniei naţionale de vaccinare a făcut aceste declarații la numai câteva ore după un comunicat-avertizare al CNCAV, care arată cât de contagioasă e varianta Delta, care devine predominantă în tot mai multe țări, potrivit libertatea.ro.

”Este cât se poate de clar că, fără a creşte rata vaccinării, numărul de persoane vaccinate, va fi foarte greu să evităm mai târziu o creştere a numărului de cazuri”, a declarat, miercuri seară, la Digi 24, Valeriu Gheorghiţă.

Președintele Comitetului Național de Vaccinare a dezvăluit că în Israel, Marea Britanie, cu toate că a crescut numărul de cazuri, nu a crescut numărul deceselor şi nici al persoanelor internate, datorită vaccinării.

”Decesele care s-au înregstrat, 99%, sunt la persoane nevaccinate. Aici ne aduce ca beneficii foarte mari vaccinarea, pentru că limităm consecinţele aceste pandemii – oameni care ajung în spital, oameni care fac forme grave de boală şi oameni care-şi pierd viaţa”, a adăugat Valeriu Gheorghiţă

Acesta a spus că, numai dacă ne vaccinăm suntem în siguranţă în faţa variantei Delta, care este mult mai contagioasă.

Un bolnav infectat cu tulpina Delta poate îmbolnăvi alte 6-7 persoane

”Un bolnav infectat cu tulpina Delta poate îmbolnăvi alte 6-7 persoane(…) Datele arată deja că sunt multe ţări în care tulpina Delta a devenit dominantă”, a mai precizat Gheorghiţă.

”Nu am ajuns la imunizarea în masă(…) din păcate, mai ales la varianta Delta, imunitatea dobândită ca urmare a trecerii prin boală nu oferă suficientă protecţie, 20- 50% dintre persoane au risc să se infecteze.Cu cât rata de vaccinare este mai redusă, cu atât viteza de propagare a acestei noi variante este mai mare”, a adăugat preşedintele CNCAV.

Întrebat despre valul patru, Gheorghiţă a afirmat: ”Cred că discuţia asupra valului patru nu este dacă vine, ci când vine şi care va fi amploarea lui.Mi-aş dori să ne înşelăm cu toţii”.

Specialiştii esmitează că, la finalul lunii august, tulpina Delta va deveni dominantă. scrie kanald.ro

O scurtă rugăminte...

Prietenii te roagă să distribui știrea pe Facebook!
Îți multumim frumos!
Închide mesajul
This window will automatically close in 30 seconds