Scolile din Romania s-ar putea inchide! Anuntul facut de Ministrul Educatiei: Din pacate…

Sorin Cimpeanu a facut un anunt cutremurator pentru copiii din Romania!

Nici nu a inceput noul an scolar, ca se vorbeste despre o posibila inchidere a unitatilor de invatamant!

Potrivit oficialului, este posibil ca din luna octombrie scolile sa se inchida, din cauza faptului ca exista mari sanse ca rata de infectare sa depaseasca pragul de sale la mia de locuitori.

Mai sunt aproximativ 3 saptamani pana cand elevii din Romania se intorc pe bancile scolilor.

Sorin Cimpeanu anunta posibilitatea inchiderii acestora, dupa ce cu o zi in urma rata infectarilor cu COVID a trecut pragul de 900 de pacienti.

Ministrul Educatiei spune ca a ajuns sa faca aceasta declaratie dupa ce s-a stabilit faptul ca rata incidentei de infectare creste saptamanal in ultima perioada.

”Rata de infectare din localitate, acesta va fi criteriul (de funcţionare a şcolilor – n.r.). În Bucureşti suntem la 0,6 la mie. Avem o rată de creştere săptămânală de 1,5. Acum o săptămână eram la 0,4 – 0,6.

Dacă, din păcate, se va păstra acest trend, pe undeva prin luna octombrie este posibil, din păcate, dacă nu vom face progrese semnificative din perspectiva vaccinării, este posibil să se ajungă la pragul de 6 la mie”, a declarat Sorin Cîmpeanu, în cadrul unei emisiuni TV.

Mai mult, Ministrul Educatiei instiinteaza elevii si parintii ca incepand cu data de 13 septembrie 2021 si pana cand statisticile vor arata o rata de infectare de sase la mie, toti elevii trebuie sa fie prezenti fizic in salile de curs.

„Până la 6 la mie, pe 13 septembrie, toate şcolile, fără niciun fel de deosebire, în funcţie de clasă sau alte criterii, toate şcolile se vor deschide cu prezenţă fizică. De asemenea, se vor deschide cu prezenţă fizică creşele şi grădiniţele.

Acestea vor fi păstrate deschise până se va atinge pragul de 6 la mie în localitatea respectivă.

Sperăm cu toţii să nu ajungem în acea situaţie, dar suntem obligaţi să luăm în considerare la nivelul Ordinului comun care va apărea săptămâna viitoare, marţi sau miercuri, 1 septembrie”, a mai spus apoi ministrul Educației.

O scurtă rugăminte...

Prietenii te roagă să distribui știrea pe Facebook!
Îți multumim frumos!
Închide mesajul
This window will automatically close in 30 seconds