Din ce cauză persoanele vaccinate se mai infectează cu C0VlD-19. Alexandru Rafila a spus adevărul: ”Nu există un vaccin perfect”

Pentru că tot mai multe persoane vaccinate COVID-19 ajung să fie testate pozitiv, acum Alexandru Rafila iese la rampă și spune care este cauza acestor infectări în rândul persoanelor imunizate. Medicul pune totul pe baza dezvoltării numărului de anticorpi necesari în lupta cu virusul chinez.

Pentru că tot mai multe persoane vaccinate COVID-19 ajung să fie testate pozitiv, acum Alexandru Rafila iese la rampă și spune care este cauza acestor infectări în rândul persoanelor imunizate. Medicul pune totul pe baza dezvoltării numărului de anticorpi necesari în lupta cu virusul chinez.

Numărul zilnic de infectări cu virusul din China a început să crească, din nou, de la o zi la alta, lucru care face ca printre cei bolnavi să se numere mai mulți tineri față de anul trecut, dar și persoane care s-au vaccinat deja. Alexandru Rafila, adevărul despre persoanele vaccinate, dar infectate cu COVID-19

Astfel, pentru că se spune că vaccinul ne ferește de boala momentului, dar faptic există români imunizați și pozitivi la coronavirus, Alexandru Rafila a ținut să aducă în față o explicație pentru această situație.

Specialistul declară că niciun vaccin nu poate garanta sănătate 100%, căci oricât de perfect ar fi sau nu, imunitatea organismului nostru ne este dată de numărul de anticorpi pe care îi dezvoltăm după vaccinare.

”Pentru că nu exista un vaccin perfect. niciun vaccin nu este perfect. Asta este situația. Când văd că se reduc cazurile grave și reduc decesele cu 80-90% atunci am toate motivele să pledez în favoarea vaccinării” a spus medicul Alexandru Rafila, informează Antena 3.

Așadar, în cadrul unei emisiuni TV, medicul punctează și faptul că încă nu este clar dacă o persoană vaccinată față de una nevaccinată ajunge să transmită mai puțin virusul în comunitate.

Însă spune că, vaccinați sau nu, cei care sunt purtători de coronavirus, ajung acum, în valul patru al pandemiei, să transmită o cantitate mult mai mare de virus, căci varianta Delta se transmite mai repede, astfel că particulele virale pot fi chiar și de 100 de ori mai multe.

”Nu cred că avem suficiente date în momentul de față. Din ceea ce stiu și de la colegii mei, cantitatea de virus eliminată în infectarea cu tulpina Delta este mult mai mare decât la tulpina clasică. Asta face ca transmisibilitatea să fie mai mare. În loc să elimin de exemplu 100 de milioane de particule virale, elimin 100 de miliarde. De o mie de ori mai mult! Sigur că și aceasta boala este mult mai transmisibilă în momentul de fata pentru că daca ai o cantitate de microorganism infectant mai mare și transmisibilitatea este mai mare” a explicat profesorul Rafila.

Și pentru că tot vorbim de valul patru al pandemiei, prognozat de specialiști pentru jumătatea lunii septembrie, Rafila menționează faptul că există și va exista în continuare o creștere accelerată a numărul de persoane infectate. Astfel, până la finalul primei luni de toamnă, bilanțul ar putea arăta și 4.000 de cazuri zilnice.

„Prognozele Centrului European de Control referitoare la România arată că va exista în continuare o creștere accelerată. Acea estimare de 4000 sau peste 4000 de cazuri înregistrate zilnic la sfârșitul lunii septembrie se pare că este confirmată deja de centrul European de Control al Bolilor”, a concluzionat specialistul. scrie spynews.ro

O scurtă rugăminte...

Prietenii te roagă să distribui știrea pe Facebook!
Îți multumim frumos!
Închide mesajul
This window will automatically close in 30 seconds