ULTIMA ORA! RESTRICŢII COVID ÎN ROMÂNIA! SE ÎNTÂMPLĂ ÎN BUCUREŞTI, DE PE 13 SEPTEMBRIE

În următoarele zile, Comitetului Municipal pentru Situaţii de Urgenţă Bucureşti va anunța o decizie finală cu privire la purtarea măștilor de protecție în spațiile publice din București.

Autorităţile vor să introducă din nou această măsură preventivă din cauza creşterii alarmante a infectărilor cu noul coronavirus.

Prefectul Capitalei, Alin Stoica, a explicat că reprezentanții Comitetului Municipal pentru Situaţii de Urgenţă Bucureşti se gândesc la măsuri ce ar putea stopa creşterea numărului de cazuri de infectare.

Oficialii se gândesc să impună din nou măsura purtării măştilor de protecţie, însă de aceasta dată doar în proximitatea unităților de învățământ: „Luăm în calcul reintroducerea măsurii privind purtarea măştii

pe o rază de 50 de metri în jurul unităţilor de învăţământ. Va fi o hotărâre CMBSU. Expiră ultima hotărâre, cred că miercuri, şi atunci va trebui să luăm o nouă hotărâre

de prelungire a măsurilor şi şi vom introduce şi obligativitatea purtăţii măştilor, începând cu 13 septembrie, de când începe şcoala. Şedinţa va fi marţi sau miercuri.”, a transmis Alin Stoica, pentru News.ro.

Managerul spitalului „Victor Babeş”, avertisment îngrijorător
Decizia de a reintroduce măștile de protecție obligatoriu vine în urma depășirii pragului incidenței de un caz la mia de locuitori.

Mai mult, într-un mesaj publicat pe pagina de Facebook Ro Vaccinare, medicii trag un semnal de alarmă cu privire la COVID-19.

Potrivit postării, secţiile de terapie intensivă COVID-19 din Bucureşti sunt pline tot timpul. Mai mult decât atât, potrivit medicului Simin Aysel Florescu, oamenii se tratează acasă, expunându-se unor reacţii adverse.

„Din cauza creşterii bruşte a numărului de cazuri în ultima lună, a trebuit să creştem şi numărul de paturi dedicate pacienţilor cu COVID, astfel încât acum două treimi din paturi sunt pentru pacienţi COVID şi o treime pentru pacienţii non-COVID.

Din aceste paturi dedicate pacienţilor COVID, 70% dintre ele sunt ocupate în acest moment.

Este vorba în special despre paturile care au sursă de oxigen pentru că profilul pacientului este pacient relativ tânăr fără comorbidităţi care vine la spital târziu. Cam la 7-8 zile de la debutul bolii testat sau netestat,

oricum îşi ignoră simptomatologia sau îşi administrează tratament din proprie iniţiativă la domiciliu fără niciun fel de sfat medical, astfel încât ajunge târziu la spital cu insuficienţă respiratorie.

De aceea, toate paturile cu oxigen în acest moment sunt ocupate – cele 70%, iar Secţia de terapie intensivă, din păcate, este din nou plină şi este plină de aproape o lună constant, astfel încât pentru ceilalţi pacienţi care

agravează pe secţie suntem nevoiţi să cerem ajutor pentru transfer în alte spitale.”, a declarat managerul Spitalului Clinic de Boli Infecţioase şi Tropicale „Victor Babeş”din Bucureşti, Simin Aysel Florescu. scrie cancan.ro

O scurtă rugăminte...

Prietenii te roagă să distribui știrea pe Facebook!
Îți multumim frumos!
Închide mesajul
This window will automatically close in 30 seconds