”Din păcate, pentru elevi prezența fizică nu va mai fi posibilă”. Anunțul de ultimă oră, făcut de ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu

În aproximativ 4 zile, va avea loc deschiderea noului an școlar. În toate unitățile școlare din țară, atât elevii, cât și cadrele didactice, dar și părinții, sunt obligați să poarte masca de protecție la ceremonia de

deschidere, atât la interior, cât și la exterior. Acum câteva minute, însă, Sorin Cîmpeanu a făcut un anunț de ultimă oră la care nimeni nu s-ar fi așteptat.

În aproximativ 4 zile, elevii se vor reîntoarce în bănci, așa cum chiar președintele țării, Klaus Iohannis, a anunțat. Astăzi, ministrul Educației Naționale, Sorin Cîmpeanu, le-a dat o veste destul de proastă elevilor.

Anunțul de ultimă oră, făcut de ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu
Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a anunțat că, deși școlile vor începe pe data de 13 septembrie 2021, elevii ar putea să nu rămână prea mult în bănci, deoarece rata de infectare va depăși 6 la mia de locuitori în luna octombrie.

În condițiile în care, potrivit estimărilor, rata de infectare depășește 6 la mia de locuitori, prezența fizică nu va mai fi posibilă, decât în ceea ce privește creșele și grădinițele, acolo unde sistemul de învățământ online nu prea funcționează pentru cei mici.

„Din păcate, pentru elevi prezența fizică nu va mai fi posibilă. Va fi posibilă pentru creșe și grădinițe, unde învățământul online este o aberație. Din fericire, sunt convins că va fi pentru o perioadă scurtă, pentru

că și în valul 3 am avut o perioadă de circa 10 zile în care s-a depășit rata de 6 la mie”, a declarat Sorin Cîmpeanu.

Ce părere are Sorin Cîmpeanu despre cursurile online

O deosebire importantă față de învățământul de anul trecut este aceea că, indiferent de faptul că cursurile se vor desfășura în sistem online, lucrările importante, precum tezele, vor fi susținute fizic.

„În acest an, tezele se vor da normal, simulările se vor derula normal, vrem să se deruleze normal acest an”, a adăugat Sorin Cîmpeanu.

Cu toate acestea, ieri, ministrul Educației Naționale mărturisea că învățământul românesc nu este pregătit pentru predarea online, deoarece sunt extrem de multe deficiențe înregistrate la acest capitol.

Sorin Cîmpeanu a subliniat faptul că rezultatele școlare care s-au obținut în timp ce elevii au făcut cursuri online au fost mult mai slabe decât cele obținute când elevii mergeau fizic la școală. scrie spynews.ro

O scurtă rugăminte...

Prietenii te roagă să distribui știrea pe Facebook!
Îți multumim frumos!
Închide mesajul
This window will automatically close in 30 seconds