Jean Paler, bolnav și uitat de prieteni. Care este viața marelui actor în prezent

Jean Paler duce o viață grea la cei 68 de ani. Singurătatea, boala și bătrâneața îi dau de necaz. Singura pe care o mai are alături este fiica sa în vârstă de 26 de ani.

Jean Paler, bolnav și uitat de prieteni. Care este viața marelui actor în prezent
Jean Paler este mutat de mai mulți ani la Sinaia. Iar de când a venit aici, prietenii și colegii de breaslă pare că l-au dat uitării.

Actorul suferă din cauza singurătății cu care se confruntă, dar mai ales din cauza bolilor sale. A făcut de mai multe ori infarct, iar pensia pe care o ia o împarte în așa fel încât să-i ajungă și de medicamente, căci, este prea mică.

„Sunt cardiac cronic, operat, cu stenturi, am și defribilator. Medicamentele mă costă 1400 de lei ope lună. Am o pensie de 840 lei, mi-e și rușine. M-au uitat toți, parcă nici nu exist!

Dacă nu aș avea familia să mă ajute, aș fi pierdut! În fiecare an stau în spitale câte patru luni. Am 4 stenturi și un defibrilator. Inima mea mai funcționează doar 30 la sută.

Doctorii se minunează cum de mai poate inima să împingă sângele la cap și la picioare. Inima bate în fibrilații, face sincope. 12 secunde inima mea nu a bătut deloc. Puteam să mor! Eram pe stradă, în Sinaia, și am făcut o sincopă. Am căzut în fața unei mașini. Omul a crezut că m-a lovit el cu mașina.

Au dat telefon la 112 și m-au dus la Fundeni, unde m-au pus pe picioare. M-am obișnuit cu infarct după infarct.”, a spus Jean Paler în cadrul unei emisiuni TV.

Jean Paler: ”Cuvântul ”prieten” a rămas numai în DEX”

Deși medicii i-au recomandat să renunțe la a mai profesa, din cauza stării sale de sănătate, Jean Paler mai merge pe scena teatrului. Spune că pentru el cuvântul ”prieten” este doar în DEX, și se consideră norocos că o are pe fiica lui.

„Când m-am îmbolnăvit veneam de la ski.

Niciun fel de simptome nu am avut înainte. Am plecat să-mi iau pâine, eu locuiesc la Sinaia, la bloc. Am făcut infarctul pe stradă, am căzut în cap!

Cea mai mare durere e singurătatea! E o condamnare! Vremurile pe care le trăim sunt urâte, plus singurătatea e prea mult! Cuvântul prieten a rămas numai în DEX, nu mai există. Există doar cunoștințe. M-au dat total uitării de când sunt la Sinaia, parcă nici nu exist.

De la Uniunea Artiștilor un telefon nu mi-au dat să mă întrebe ce fac. Locuiesc cu fiica mea, îmi gătește, îmi spală. S-a mutat la mine. Îi zic în fel și chip, și babă îi zic, deși are 26 de ani! Am noroc mare cu ea!

Eu am plătit cu viața personală, eu nu am avut viață personală. Nu mai ai familie, nu mai ai nimic, decât teatru. Am plâns mai mult decât am râs! Nu am ținut cont niciodată de mine! Mi-au reproșat doctorii că nu am avut grijă de mine. Mi-au interzis să mai profesez. În mai am ieșit din spital și în iunie eram din nou la teatru.”, a mai povestit comediantul.

O scurtă rugăminte...

Prietenii te roagă să distribui știrea pe Facebook!
Îți multumim frumos!
Închide mesajul
This window will automatically close in 30 seconds