ULTIMA ORA! Renate Weber: ”Certificatul verde, practic, în România nu mai există. Când ai scos testarea ai ajuns la discriminare”

Renate Weber a catalogat ca discriminatorie măsura eliminării testelor pe care o aveau la îndemână cei nevaccinați pentru a putea viețui neîngrădiți. Invitată la emisiunea Subiectiv, Avocatul Poporului a susținut că practic, certificatul verde nu mai există, fapt ce ne face, din nou, unici în Uniunea Europeană.

Instituția Avocatului Poporului a atras atenția încă de la începutul pandemiei cu privire la măsurile care încalcă flagrant drepturile omului sub pretextul protejării lui. Chiar în urmă cu câteva zile, Avocatul Poporului a intervenit în scandalul certificatului obligatoriu pentru medici, atrăgând atenția asupra discriminării și neconstituționalității unei astfel de măsuri.

Iată că noile reglementări în contextul creșterii ratei de incidență la nivelul întregii țări, limitează drastic drepturile celor nevaccinați la o viață normală. Eliminarea posibilității ca nevaccinații să-și dovedească prin testarea capacitatea de a ființa liber, este o măsură discrimatorie susține Renate Weber.

“Cel mai evident lucru care iarăși ne face unicat în toată Uniunea Europeană este faptul că certificatul verde, practic, în România nu mai există”, susține Avocatul Poporului.

“Din momentul în care ai scos posibilitatea testării, asta înseamnă într-adevăr discriminare, că până la acest moment, câtă vreme lumea se putea testa, aveai de ales între cele trei opțiuni.

De aia și-au bătut capul atâta în Parlamentul European, de aia au negociat cu toate statele membre și ăsta este certificatul verde european. Cum numai în România el nu mai este în ordine?

Așa cum internările alea obligatorii numai la noi au fost…

Este incredibil că la un an și opt luni de când s-a declanșat pandemia asta noi continuăm să avem poziții care ne singularizează în ansamblul statelor Uniunii Europene”, a mai spus Renate Weber. SCRIE ANTENA3

O scurtă rugăminte...

Prietenii te roagă să distribui știrea pe Facebook!
Îți multumim frumos!
Închide mesajul
This window will automatically close in 30 seconds