Anunțul momentului, făcut de Arafat! Se dă lege!

Şeful DSU aminteşte că alte ţări au luat măsuri mult mai dure, până la desfacerea contractului de muncă, pentru personalul medical care a refuzat vac.cinarea, amintind că România acceptă şi alternativa testării.

Raed Arafat a anunțat, vineri seara, că legea vac.cinării obligatorii este discutată la Ministerul Sănătății, ea urmând a intra în dezbaterea Parlamentului. Arafat a recunoscut că peste 60% dintre angajații din sănătate sunt neva.ccinați, aici intrând și medici, asistente și infirmiere. Multe dintre cadrele medicale nevac.cinate sunt și cele care, culmea!, activează în centrele de vac.cinare.

”Avem și de la Ambulanță, și de la SMURD, și de la ISU nevaccin.ați. Oricât am vorbit, oricât am sfătuit nu au vrut. Media celor va.ccinați este un pic peste cea națională (n.r. un pic peste 30%). E o discuție la Ministerul Sănătății, vrem să introducem vacc.inarea obligatorie prin lege, și pentru cadrele IGSU și pentru cei ai aviației, la alternativă cu testele. Au ascultat doar de cei care spuneau de ce să nu se va.ccineze. E o chestiune care trebuie prin lege, doar prin lege. Fie se vor va.ccina, fie se vor testa.”, a spus Raed Arafat la Digi24.

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, încă din septembrie, că vaccin.area an.ti-CO.VI.D-19 va trebui să devină obligatorie pentru anumite categorii din domenii esenţiale, în condiţiile în care pan.demia evoluează şi numărul de infec.tări creşte, dând ca exemplu personalul medical. „Nu este normal ca unii medici să dea mesaje anti-va.ccin”, a mai spus Iohannis, într-o discuţie cu jurnaliştii care îl însoţesc la New York la Adunarea Generală a ONU.

Sanitas, despre certificat.ul verde al personalului medical: Domnule Cîţu, vei reuşi să-ţi înjumătăţeşti singura ”armată” care luptă cu pan.demia

”Aţi mai văzut vreodată un general care, în plin răzb.oi, îşi înjumătăţeste cu bună ştiinţă ar.mata? Dacă nu, aveţi acum ocazia! În plin răzb.oi epide.miologic, cu localităţi care intră sub cod roşu de Co.v.id de la zi la zi, guvernul Cîţu lansează proiectul de lege care obligă personalul angajat în unităţile sanitare publice şi private, sub ame.ninţarea cu suspendarea şi apoi desfacerea contractului de muncă, să facă dovada: fie a vac.cinării an.ti-CO.VID; fie a trecerii prin bo.ală în ultimele şase luni; fie a unui rezultat negativ certificat al unui test R.T-P.CR / an.tigen rapid, costurile t.estării fiind suportate de angajat”, au transmis sindicaliştii.

Aceştia anunţă că, ”peste o lună de la publicarea în M.O. a legii, probabil că aproape jumătate dintre angajaţii din sănătate (oameni care ţin să le fie respectat dreptul constituţional de decizie asupra propriei persoane) vor avea contractul de muncă desfăcut”.

”Cu alte cuvinte, domnule ”general Cîţu”, vei reuşi să-ţi înjumătăţeşti singura ”arm.ată” care luptă cu pan.demia, exact în perioada de vârf a val.ului 4! Când ştii că A.T.I-urile sunt pline! Când ştii că nu ai personal medical suficient iar cel existent este hăit.uit deja de un an şi jumătate de criză sanitară! Când rata de infec.tare creşte vertiginos de la o zi la alta! Când eşti conştient că partidul tău, aflat la guvernare (partid la care ţi-ai dorit din răsputeri să fii ales preşedinte), tocmai a desfăşurat un congres cu 5000 de oameni prezenţi sub acelaşi acoperiş, sfidând orice lege şi orice bun-simţ”, au mai transmis sindicaliştii.

Aceştia anunţă că vor lu.pta împotriva proiectului. ”Sanitas nu se va mulţumi cu declaraţii publice ci îşi asumă să folosească în perioada următoare toate pârghiile legale posibile pentru a împiedica adoptarea acestui proiect de lege”, a mai transmis Sanitas.

La rândul lor, sindicaliştii TESA din Sănătate cer gratuitatea te.stelor pentru Cov.id 19, pentru întreg personalul din sănătate.

O scurtă rugăminte...

Prietenii te roagă să distribui știrea pe Facebook!
Îți multumim frumos!
Închide mesajul
This window will automatically close in 30 seconds