Iohannis anunta restrictii dure in Romania incepand de luni

Presedintele Romaniei Klaus Iohannis a anuntat, miercuri seara, ca vor fi introduse restrictii dure in tara noastra.

Principalele declaratii ale presedintelui:

“Am discutat despre vaccinare, scoli si restrictii. Daca vrem sa se opreasca pandemia, singura solutie este vaccinarea. In vestul. Europei, unde oamenii s-au vaccinat, pandemia nu mai are efect.

La noi in Romania s-a declansat o adevarata catastrofa. Daca va vaccinati, scapati de boala.

Pana cand va convingeti sa va vaccinati, e nevoie de restrictii.

Incepand de luni e vacanta scolara pentru doua saptamani.

Incepand de luni, masca devine obligatorie peste tot, si la scoala, si la cinematograf, si pe strada.

Vor fi restrictii incepand de luni, guvernul va stabili masurile. Va fi restrictionata noaptea, exceaptie facand cei vaccinati. La majoritatea activitatilor, accesul va fi permis doar cu certificatul verde.”

Citeste si

Se cere instituirea starii de urgenta: “Nu vrem sa ne mai m0ara parintii. Nu vrem sa ne mai m0ara copiii”

Medicul Gabriel Diaconu a postat un mesaj in care cere presedintelui Iohannis sa ia masuri radicale, deaorece Romania se afla intr-o situatie fara precedent.

“Bezna. Domnule presedinte,

Nu vrem sa ne mai moara parintii. Nu vrem sa ne mai m0ara copiii. Nu vrem sa mai numaram, in oroare, cifrele zilei de ieri pana astazi si pentru cati a mai devenit ultima.

Experimentul guvernamental a esuat. Domnesc haosul, orgoliile meschine ale unor politicieni miopi. Lunile octombrie si noiembrie, fara masuri radicale sanitare, vor vedea m0artea a zeci de mii de romani.

Este un lucru care nu s-a mai intamplat de la sfarsitul celui de-al Doilea Razboi Mondial.

Diferenta este ca acestia sunt oameni nevinovati, nu soldati. Nu se lupta cu o forta combatanta ostila. Sunt victima a bolii date de un virus, si complicatiilor ei.

Admitem ca oamenilor le este frica. Admiteti ca statul a esuat in a-si proteja cetatenii.

Puneti punct degringoladei politice. Instituiti starea de urgenta. Puneti in carantina orasele coplesite de cazuri si de m0rti.

Axa medicala s-a rupt. Doar putini dintre noi continua o lupta termerara sa cheme oamenii la vaccinare, sa convinga atat pe cei speriati, cat si pe cei mintiti. Dar nu vom face fata. Sunt prea multi, noi suntem prea putini.

In urma deceselor care se aduna se numara oameni care nu vor uita niciodata. Asa cum nu vor uita nici aceia care se uita acum, dezorientati, catre un reper, catre o voce a ratiunii in timp ce celelalte ori au amutit, ori si-au luat campii.

Fiti presedintele tuturor romanilor. Si al celor care au trecut prin boala, si al celor care nu. Si al celor care cred in vaccin ca solutie medicala impotriva Covid. Si al celor care contesta asta. Adevarul e unul. Nu ne mai descurcam. Si trebuie sa ne descurcam. Cumva”, a scris medicul pe pagina sa de Facebook.