Doliu in lumea presei din Romania. S-a stins jurnalista Clara Margineanu, la doar 47 de ani. Dumnezeu sa o odihneasca!

Jurnalista si poeta Clara Margineanu a decedat duminica, dupa ce a dus o lupta crancena cu o boala grava. Clara a fost internata la Spitalul Coltea din Bucuresti.

Presedintele Uniunii Scriitorilor din Romania, Filiala Bucuresti, Horia Garbea, a anuntat decesul jurnalistei intr-un mesaj postat pe Facebook.

„Filiala Bucuresti-Poezie a Uniunii Scriitorilor din Romania anunta cu profunda tristete incetarea din viata a distinsei poete si realizatoare TV Clara Margineanu.

A publicat 10 volume de poezie si a obtinut numeroase premii pentru jurnalism cultural. Prin disparitia Clarei Margineanu, literatura noastra sufera o dureroasa pierdere. Dumnezeu s-o odihneasca”, a fost mesajul postat de Horia Garbea.

Clara Margineanu avea 47 de ani, a publicat zece colectii de poezie si a castigat numeroase premii in jurnalism cultural. De asemenea, ea era jurnalist la Televiziunea Romana. Meseria ei este sa promoveze diverse forme de cultura romaneasca.

Cea mai recenta carte aparuta este „Blue Woman”, o antologie de versuri bilingva, cu traducerea in engleza de Adrian G. Sahlean. Volumul a aparut in iulie 2015, la Editura ,,Global Art”, Boston, U.S.A

Ultimul mesaj a fost transmis de pe patul de spital:

”Nu v-am impovarat niciodata povestindu-va despre lupta mea cu boala, nici despre nevoi, spitale, suferinta.

Am incercat sa va ofer poezii, cantece, carti. Acum, insa, sunt intr-o situatie limita. Am nevoie urgent de transfuzii cu sange si astept de cateva zile bune pe un pat de la Spitalul Coltea.

Se pare ca nu sunt rezerve suficiente de sange. De aceea va rog respectuos, va rog omeneste si crestineste, ca, in masura in care va sta in puteri, sa donati sange, specificand ca este pentru mine.

Stiu ca traim vremuri cumplite. Stiu ca nu va este simplu sa faceti acest act de donatie. Aceasta incercare este tot ce mi-a ramas de facut, in disperarea de a avea nevoie de transfuzii”

O scurtă rugăminte...

Prietenii te roagă să distribui știrea pe Facebook!
Îți multumim frumos!
Închide mesajul
This window will automatically close in 30 seconds