DSP Argeş, sub conducere militară. Şefa Direcției, demisă după cazul medicului de la Judeţean

Sefa DSP Arges, Sorina Hontaru, a fost demisa dupa ce un medic de la Spitalul Judetean a mers la munca desi avea simptome, iar ulterior a fost confirmat cu COVID-19. Conducerea DSP a fost preluata de un fost comandat al Spitalului Militar Pitesti.

Prefectul judetului Arges, Emanuel Soare, a anuntat ca sefa DSP Arges, Sorina Hontaru, a fost demisa, iar in locul ei la conducerea Directiei a fost numit col. dr. Alexandru Guita, fost comandat al Spitalului Militar Pitesti.

De asemenea, a fost demis si directorul medical de la Spitalul Judetean de Urgenta Arges, Teodor Catalin Constantinescu. In locul acestuia, a fost numit medicul Gheorghe Fratoaica, doctor UPU, fost medic militar.

Deciziile au fost luate dupa ce un medic de la Spitalul Judetean Arges, cel mai mare din judet, a mers la munca si chiar a operat, desi avea simptome de COVID-19.

In acest moment, la spital este in curs si o ancheta epidemiologica. Pana acum, numarul contactilor directi ai medicului de la Spitalul Judetean de Urgenta, infectat cu virusul COVID-19, este de aproximativ 50 de persoane. Printre ele se afla si 24 de pacienti, restul contactilor fiind cadre medicale. S-a luat de asemenea decizia inchiderii Sectiei de Chirurgie Vasculara de la Spitalul Judetean de Urgenta Pitesti. Parchetul de pe langa Judecatoria Pitesti a deschis un dosar penal in rem pentru zadarnicirea combaterii bolilor.

O scurtă rugăminte...

Prietenii te roagă să distribui știrea pe Facebook!
Îți multumim frumos!
Închide mesajul
This window will automatically close in 30 seconds