Orban: Varful epidemiei, intre 1 si 5 mai. Vom deschide initial activitatile unde riscul va fi mic

Premierul Ludovic Orban a anuntat joi ca „cel mai probabil intre 1 si 5 mai va exista varful epidemiei” si ca dupa reducerea numarului de imbolnavari nu vor fi redeschise toate activitatile economice dintr-o data.

Premierul Romaniei, Ludovic Orban, a declarat ca si dupa reducerea numarului de imbolnaviri vor mai exista restrictii. Mai exact, seful Guvernului spune vor fi deschise doar acele activitati unde riscul va fi mic.

„Cel mai probabil intre 1 si 5 mai va exista varful epidemiei. Dupa aceea se va reduce numarul de imbolnaviri. Va trebui, in continuare, sa respectam regulile si dupa aceea. Toate deciziile le vom lua in functie de evolutia epidemiei. Trebuie spus ca nu exista prognoze de suta la suta. Sunt prognoze bazate pe ipoteze.

Cu siguranta vom reveni la normalitate. Nu cred ca se va putea produce dintr-o data. Va fi gradual. De asemnea, pregatim un set de masuri de protectie, dupa revenirea la normalitate. Vom deschide initial acele activitati unde riscul va fi mic. Nu cred ca vom putea da drumul la toate activitatile economice”, a spus Ludovic Orban la Digi24.

Acesta a precizat ca Guvernul pregateste si un set de masuri care sa ajute economia sa reporneasca.

O scurtă rugăminte...

Prietenii te roagă să distribui știrea pe Facebook!
Îți multumim frumos!
Închide mesajul
This window will automatically close in 30 seconds