După câțiva ani de căsnicie, săturându-se să se tot certe..

Dupa cativa ani de casnicie, saturandu-se sa se tot certe, un cuplu se hotaraste sa apeleze la un consilier. Cand ajung la cabinetul consilierului, acesta ii intreaba direct:
– Care este problema?

Imediat, sotul face o fata lunga si se aseaza pe scaun fara a spune nimic. Sotia incepe sa vorbeasca non stop, descriind problemele casatoriei. Dupa ce o asculta 5, 10, 15 minute, consilierul se apleaca peste ea, o ia de umeri, o saruta pasional si o lasa inapoi pe scaun.
Dupa aceasta, sotia statea intr-un colt, muta de placere. Consilierul se uita la sot, care se uita si el la ei, fara sa-i vina a crede.
Consilierul ii spune:

– Sotia dvs. are NEVOIE de asta de cel putin doua ori pe saptamana!
Sotul se scarpina si raspunde:
– Pai as putea sa o aduc aici in fiecare marti si joi.

Exercițiul de clasa a III-a care a pus pe jar Internetul. De ce nu știu oamenii să dea rezultatul corect, unde este capcana?

Exercițiul acesta se regăsește în manualele de matematică de clasa a III-a, copiii studioși îl rezolvă în două minute, dar unii adulți greșesc flagrant când vine vorba de răspunsul corect.
Principala eroare se produce fiindcă nu se respectă ordinea operațiilor. Așadar iată de ce rezultatul 1 este greșit. Acest exercițiu a devenit viral și a primit mii de comentarii pe rețelele de socializare: Facebook, Instagram, YouTube și altele.

Așadar: de ce sunt oamenii atât de bulversați când li se cere să rezolve exercițiul:

6 : 2 (1+2) = x

S-au iscat adevărate dispute în mediul online, care mai de care venind cu un alt răspuns.
Cum se rezolvă acest exercițiu și care este rezultatul corect. Foarte simplu, respectăm ordinea operațiilor. Întâi rezolvăm paranteza. În speță, adunarea.

În exercițiile de matematică se folosesc trei tipuri de paranteze. Acestea sunt: acolade { }, drepte [ ] şi rotunde ( ), şi apar întotdeauna în pereche.

Rezolvarea unui exerciţiu în care apar cele trei tipuri de paranteze se face în felul următor:

Efectuăm mai întâi operaţiile din parantezele rotunde, apoi scriem din nou exerciţiul şi transformăm parantezele acolade în paranteze drepte, iar parantezele drepte în paranteze rotunde, punând în locul parantezelor rotunde rezultatul obţinut.

Continuăm tot cu efectuarea operaţiilor din parantezele rotunde – ( ) -, scriem din nou exerciţiul, transformând parantezele drepte – [ ] – în paranteze rotunde – ( ) -, având grijă să înlocuim rezultatul obţinut anterior.

Am ajuns la ultimele operaţii din parantezele rotunde, pe care le vom efectua.
Trebuie precizat că atunci când efectuăm operaţiile din parantezele rotunde ţinem cont de ordinea efectuării operaţiilor: întâi operaţiile de ordinul II (înmulţirea şi împărţirea), apoi cele de ordinul I (adunarea şi scăderea).

Niciun semn între 2 și rezultatul parantezei înseamnă înmulțire. Operația are același ordin, drept pentru care se va rezolva în ordinea firească, de la stânga la dreapta.

Iată ordinea corectă:

1 + 2 = 3

6 : 2 = 3

3 x 3 = 9. Deci 9 este răspunsul exercițiului care a surescitat atâtea persoane.

O scurtă rugăminte...

Prietenii te roagă să distribui știrea pe Facebook!
Îți multumim frumos!
Închide mesajul
This window will automatically close in 30 seconds