Specialiştii nemţi au descoperit anticorpii care blochează răspândirea coronavirusului

O echipă de experţi germani în epidemiologie, condusă de profesorul virusolog Luka Cicin-Sain, a descoperit un tip de anticorpi care blochează coronavirusul în a intra în celule, notează Braunschweiger Zeitung, citat de Mediafax.

Specialiştii au studiat circa 6.000 de tipuri de anticorpi şi au reuşit să identifice unul care a blocat răspândirea coronavirusului în celule.

Testele au fost făcute în regim de laborator, folosind culturi.

“Este categoric o mare descoperire şi ne arată că suntem pe drumul cel bun în dezvoltarea unei soluţii împotriva COVID-19.

În repetate experimente am fost capabili să obţinem rezultate care arată sustenabilitatea acestor anticorpi”, a spus Luka Cicin-Sain.

Bjorn Thumler, ministrul cercetării şi al ştiinţelor în landul Saxoniei Inferioare, a declarat şi el:

“Sunt foarte bucuros pentru acest succes al cercetătorilor nostri, care ne dă speranţe pentru viitor”.

Experţii spun că în primă fază această descoperire nu înseamnă că un vaccin sau un tratament va putea fi dezvoltat cât ar bate din palme, ci că aceşti anticorpi pot ajuta pacienţii în stare gravă după principiul imunizării pasive.

“Efectul observat a fost imediat: anticorpii opresc potenţialul viral al coronavirusului”, a afirmat şi Stefan Dubel, de la Unviersitatea Tehnică din Braunschweig.

În prezent, un alt medicament antiviral, Remdesivir, este folosit în schema de tratament.
potrivit infamilie.tv