Astăzi este ziua ta – Eugen Cristea

Iubește copiii, se integrează perfect în lumea lor şi vorbeşte pe înţelesul  acestora, folosind excesiv diminutivele. Nu întâmplător emisiunea pe care o avea pentru copii, la începutul anilor 90, la TVR, se numea „Feriți-vă de măgăruș!”.

Evident că Eugen Cristea este un actor în toată tăria actului artistic, a meseriei în sine, care înseamnă o largă paletă a personajelor interpretate pe scenă, de la comedie la dramă, însă dăruirea și bucuria cu

care se implică în spectacolele și emisiunile dedicate celor mici este atât de transparentă, încât acest lucru i se citește lămurit pe chip și în lucirea iradiantă a ochilor.

Prezența copiilor îl încarcă și-i aduce o formidabilă energie. Iar copiii simt asta și-l integrează total în basmul lor văzându-l ori ca pe

Harap-Alb, ori ca pe Împăratul Roșu, ori ca pe Moș Ene, care-i adoarme noapte de noapte atingându-le pleoapele ostenite de joacă.

S-a născut la 18 aprilie 1952, în București, și-a absolvit IATC-ul în anul 1976, primind repartiție la Teatrul Național din Timișoara.

Încă de la sfârșitul studenției jucase deja la Teatrul Ion Creangă și fusese în celebrul Cenaclu Flacăra, susținând momente muzicale cu chitara și vocea.

Din anul 1980 și până azi, joacă pe scena Teatrului Național din București în peste 40 de piese, cu o poftă și o dragoste pentru scenă la fel de proaspătă,

de energică și de vie, nediminuată în toți acești ani.

Mâine, Eugen Cristea împlinește 68 de ani. Ani în care a bucurat copii și părinți deopotrivă, prezenți la spectacolele și emisiunile sale,

cu farmecul dragostea și jocul său scenic. Să-i urăm să aibă parte de aceeași bucurie pe care a dăruit-o la rândul său, multă sănătate, împliniri și tot binele din lume.

La mulți ani, Eugen Cristea!

O scurtă rugăminte...

Prietenii te roagă să distribui știrea pe Facebook!
Îți multumim frumos!
Închide mesajul
This window will automatically close in 30 seconds